12 Aralık 2010 Pazar

Eğitimde Fırsat Eşitliği





"Öğretmen gerçekten önemlidir ve düşük gelirli bölgelerde çocukların başarılı olmasını sağlayan mükemmel öğretmenler vardır. Bu durum bize sorunun çocuklarda olmadığını gösteriyor. Her sınıfta mükemmel bir öğretmenin bulunmasını sağlarsak, her bir sınıfında mükemmel öğretmenlerin ders verdiği okullara sahip olabiliriz."

"İnsanlar okulların mükemmel olması için yoksulluk sorununun çözülmesi gerektiğini düşünüyor ve bu durumu tamamen ters anlıyorlar. Yoksulluk sorununun çözülebilmesi için okulların mükemmel olması lazım."


!!!VİDEONUN ALT YAZILI VERSİYONU İÇİN BUYRUN!!!; http://www.vitaminogretmen.com/videolar/video-detay/158/Basarili-Okullar-Yaratmak

3 yorum:

Dallama Blogger dedi ki...

Öyle bir öğretmen karakteri olmadı, olmaz olamaz. Olsaydı zaten memleket bu halde olmazdı desem yalan olur ama olmaz hocam olmaz. 27 yaşındayım 21 senelik öğrenciyim yok öyle birşey.

not: ihtimal var ben de yok

CeReN dedi ki...

Telekinesis, aslında böyle öğretmenler var ama sayıları o kadar az ki...
Yeni atanan arkadaşlarıma bakıyorum, biri sınıflar kalabalık diye daha başlamadan soğudu, diğeri öğrencilerin Roman olmasına taktı... Çoğu öğretmen, öğretmenliğin ne demek olduğunu bile bilmiyor. Memleketinde, sıcacık evinde, bir eli yağda diğeri balda rahat rahat çalışmak isteyen adamlar öğretmenliği seçmeyecek her şeyden önce. Öğretmenliğe rahat, tatili bol, dersini anlat çık mantığıyla bakanlar yüzünden eğitim sistemi, dolayısıyla memleket bu halde.
Bir taraftan da, balık baştan kokmuş ben ne yapayım bu saatten sonra demeyip öğretmenliğin hakkını verenler de var...azınlık olsalar bile...

Dallama Blogger dedi ki...

şimdi daha iyi bir analiz çıktı optimist ama iyi hocam

Yorum Gönder